Актер на годината за 2012

Редакцијата на весникот „Дневник“ за Aктер на годината го избра Петар Горко за улогата на Хенри Шести во истоимената претстава на Народниот театар - Битола.

Свеченото врачување на наградата беше на 20 март 2013 година во 20 часот во Македонскиот народен театар. На наградениот му беше врачена статуетка и вредносен чек од 60.000 денари. 

За нас

“Медиа Принт Македонија“ (МПМ) е водечка медиумска компанија на македонскиот пазар конципирана согласно највисоките деловни и новинарски стандарди.


Гарантирањето на слободата на печатот, независноста на редакциите и новинарите и почитувањето на етичките вредности се основни начела na компанијата.


повеќе