Дистрибуција

Преку професионално организираната дистрибутивна мрежа на дневни весници и списанија МПМ врши дистрибуција на 90% на дневните весници и списанија, кои се издаваат во Македонија, како и на голем број странски наслови.

Меѓу дистрибуираните наслови се: „“Дневник““, „Утрински весник“, „Вест“, „Македонски спорт“, „ТЕА Модерна“, „ГТА“ надворешните дневни весници „Нова Мекедонија“, „Капитал“, „Журнал“, „Коха“, неделниците „Капитал“, хрватските наслови „Глориа“, „Глориа Ин“ „Глобус“, „Ауто клуб“, „Моја судбина“, „Вита“, „Форбс“, „Астро клуб“, српските изданија „ЦКМ“, „Хелло“, „Добра храна“, „Браво“, „Брава каса“, „Зона“ и многу други весници и списанија,.

МПМ е ексклузивен добавувач на весници и списанија на голем број малопродажни ланци.

Добро организираниот претплатнички систем има голем удел во продажбата на сопствените изданија.

За нас

“Медиа Принт Македонија“ (МПМ) е водечка медиумска компанија на македонскиот пазар конципирана согласно највисоките деловни и новинарски стандарди.


Гарантирањето на слободата на печатот, независноста на редакциите и новинарите и почитувањето на етичките вредности се основни начела na компанијата.


повеќе