За нас

"Медиа Принт Македонија" (ММП) е водечка медиумска компанија на македонскиот пазар конципирана согласно највисоките деловни и новинарски стандарди.

На македонскиот медиумски пазар "Утрински Весник" ја има улогата на весник, кој го отсликува пулсот на заедницата и ја поставува главната агенда за општествениот развој.

Целната група на која се обраќа "Утрински весник" е интелектуалната и бизнис заедница.

Првиот број на "Утрински Весник" излезе на 23. јуни 1999 година. Основачи на весникот се Бранко Тричковски, Ерол Ризаов, Манчо Митевски, Љупчо Поповски и Васил Мицковски.

Просечениот број на страни во текот на неделата се движи од 28 - 32 страни. Преку широко разгранетата дистрибутивна мрежа на МПМ "Дневник" до своите читатели на територијата на Македонија стигнува секојдневно и навремено, а во летните месеци се дистрибуира и во соседна Грција.

Главен и одговорен уредник на Утрински весник е Соња Маџовска.

Галерија од редакцијата на "Утрински"